PCM.daily banner
02-09-2014 05:15
PCM.daily
Users Online
· Guests Online: 17

· Members Online: 0

· Total Members: 102,518
· Newest Member: prmackinn
View Thread
PCM.daily :: Pro Cycling Manager 2010-2006 :: Pro Cycling Manager 2011
 Print Thread
Can someone translate this
birch23
#1 Print Post
Posted on 19-02-2012 16:12
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

Microsoft Visual C++ Runtime Library

Assertion Failed

Program: d\cyanide\cym11buildmachine\NiAVobject .inl
Line 222
Expression Get/Property(pkProperty->Type() == NULL

I get the message upon starting a new career(i have just added a team and some cyclists) so my guess was of course that there was an error in the DB but I can't find it ,Will be od great help if I knew what I should be looking for...Luckily I have enough saves(backups) of the DB ( always have at the least the three last in store) but it would be easier if I knew what this is about.
 
lluuiiggii
#2 Print Post
Posted on 19-02-2012 16:48
User Avatar

Grand Tour Champion


Posts: 8503
Joined: 30.07.10
Location: Brazil
PCM$: 210.00

Does this appear when you're going to play the first race in 3D (in which one of the teams you added is included), while loading? If yes, I remember I had a similar problem caused by some teams equipment. Take a look in the DB, and make sure that the equipment columns (fkIDequipment_marques_roue, cadre, wheels and glasses) are the same of other (working) teams.
pcmdaily.com/images/awards/2012/member.png
pcmdaily.com/images/awards/2013/member.png

 
birch23
#3 Print Post
Posted on 19-02-2012 17:35
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

Yes I do not use those equipment columns because in the PCM file all are set to Oakley(so are mine) the only exception from this is Cyanides Looser team.

I just went through the new stuff and couldn't find any error (again) but I decided to test if it influenced the whole game and it don't.It is only inb Career not in Single player (stage,classic,tour)...weird
 
lluuiiggii
#4 Print Post
Posted on 19-02-2012 18:00
User Avatar

Grand Tour Champion


Posts: 8503
Joined: 30.07.10
Location: Brazil
PCM$: 210.00

birch23 wrote:
Yes I do not use those equipment columns because in the PCM file all are set to Oakley(so are mine) the only exception from this is Cyanides Looser team.

I just went through the new stuff and couldn't find any error (again) but I decided to test if it influenced the whole game and it don't.It is only inb Career not in Single player (stage,classic,tour)...weird

Yeah, that was the same when I had the problem = occurred only in Carrer, Single player went fine..

But well since you can't find any error I'm not sure what could it be. If you attach the DB I can also take a look.
pcmdaily.com/images/awards/2012/member.png
pcmdaily.com/images/awards/2013/member.png

 
birch23
#5 Print Post
Posted on 19-02-2012 18:54
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

Okay I will attch the most recent db. the colums edited are cyclist,team,dyn_sponsor,dyn_sponsor_regions,coaches,scouts,physicians.and for obvious reasons dyn_stage,dyn_race,(im just in the proces of seeing if there is anything wrong in those two.
birch23 attached the following file:
pcmdailyexpansionpackv1.rar
 
CrueTrue
#6 Print Post
Posted on 19-02-2012 22:14
User Avatar

Tour de France Champion


Posts: 29526
Joined: 20.10.06
Location: Greve, Denmark
PCM$: 1244.10

The equipment is the issue.

You have a 0 in fkIDequipment_marques_roue, _cadre and _helmet. It has to be a valid number (from STA_equipment). If you want, you can copy the numbers from another team as a temporary fix.
 
http://www.pcmdaily.com
birch23
#7 Print Post
Posted on 19-02-2012 22:46
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

CrueTrue wrote:
The equipment is the issue.

You have a 0 in fkIDequipment_marques_roue, _cadre and _helmet. It has to be a valid number (from STA_equipment). If you want, you can copy the numbers from another team as a temporary fix.


Okay I'll give them some equipment from the drop down menu ,but all the other teams have no numbers in those three columns...????...Anyway thanks a lot. (using the fast editor btw.)...not that Lachi's are wrong in any way,this one is just easier...Smile....a quick look ensures me that 4013 will do fine
Edited by birch23 on 19-02-2012 22:50
 
Ad Bot
Posted on 02-09-2014 05:15
Bot Agent

Posts: Countless
Joined: 23.11.09

IP: None  
CrueTrue
#8 Print Post
Posted on 19-02-2012 22:50
User Avatar

Tour de France Champion


Posts: 29526
Joined: 20.10.06
Location: Greve, Denmark
PCM$: 1244.10

If you untick "Use lists in grid" in Settings in Fast Editor, you can see what's going on behind the scenes (and correct the bug) Wink
 
http://www.pcmdaily.com
birch23
#9 Print Post
Posted on 19-02-2012 22:55
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

CrueTrue wrote:
If you untick "Use lists in grid" in Settings in Fast Editor, you can see what's going on behind the scenes (and correct the bug) Wink


Yep I just discovered that...Smile usually I turn it off from time to time,but this one with the marques avoided me....Smile
 
lluuiiggii
#10 Print Post
Posted on 19-02-2012 22:58
User Avatar

Grand Tour Champion


Posts: 8503
Joined: 30.07.10
Location: Brazil
PCM$: 210.00

The other teams have numbers in these columns, if you disable lists you'll be able to see them.

What happens is (I'll try to explain shortly): there are two kinds of equipment marques - one of them is the ones you see in STA_equipment_marques, these are the brands which you can select pre-race ingame. The other kind doesn't appear anywhere - what it does is link the teams to their equipment. For example, the marques number 1 corresponds to the World Tour Frames, and is selectable pre-race. However the marques 53 contains only Movistar frames, and is assigned to Movistar.

The Fast Editor, when using lists, will show you in these columns (fkIDequipment_marques_something) the name of the brand which you can find in STA_equipment_marques. Since the marques of the teams in the PCM Daily DB do not appear in STA_equipment_marques - which means that all teams have some equipment already linked to them - the Fast Editor shows nothing there. But as I said, if you disable lists you'll see the numbers.

Little bit confusing in the beginning but that's the explanation. You didn't really need to know all this though, only for curiosity (and future reference) Pfft
pcmdaily.com/images/awards/2012/member.png
pcmdaily.com/images/awards/2013/member.png

 
birch23
#11 Print Post
Posted on 20-02-2012 01:07
Free Agent


Posts: 144
Joined: 01.08.10
PCM$: 100.00

lluuiiggii wrote:
The other teams have numbers in these columns, if you disable lists you'll be able to see them.

What happens is (I'll try to explain shortly): there are two kinds of equipment marques - one of them is the ones you see in STA_equipment_marques, these are the brands which you can select pre-race ingame. The other kind doesn't appear anywhere - what it does is link the teams to their equipment. For example, the marques number 1 corresponds to the World Tour Frames, and is selectable pre-race. However the marques 53 contains only Movistar frames, and is assigned to Movistar.

The Fast Editor, when using lists, will show you in these columns (fkIDequipment_marques_something) the name of the brand which you can find in STA_equipment_marques. Since the marques of the teams in the PCM Daily DB do not appear in STA_equipment_marques - which means that all teams have some equipment already linked to them - the Fast Editor shows nothing there. But as I said, if you disable lists you'll see the numbers.

Little bit confusing in the beginning but that's the explanation. You didn't really need to know all this though, only for curiosity (and future reference) Pfft


No I didn't know all that stuff..Smile but when I disabled the grid list I quickly solved the problem and it functions now....SmileThanks for all the help.But it is very helpful to know these things,the more I learn on how to do things etc. the less I will have to ask....and who knows mght even one day help others.
 
1stLeonidas
#12 Print Post
Posted on 05-03-2012 17:26
Amateur


Posts: 6
Joined: 10.08.10
PCM$: 100.00

Hi, I have the same problem and error message when starting my first race in career mode. I´m using the PCM.daily's 2012 DB V1.

Since cruetrue Wink didn´t add Team CykelCity, I had to try myself, but with limited success.

I´ve tried different approaches in dyn_teams, under columns fkIDequipment_marques. The epuipment I originally wanted to assign TCC was the "2012_frame_cervelo". That didn´t succed. Then I tried to add 0. That didn´t work neither. I tried then to assign Garmin´s frames to my team that didn´t work.

Can Anybody help me?
 
CrueTrue
#13 Print Post
Posted on 05-03-2012 18:23
User Avatar

Tour de France Champion


Posts: 29526
Joined: 20.10.06
Location: Greve, Denmark
PCM$: 1244.10

Try uploading your edited database file.
 
http://www.pcmdaily.com
1stLeonidas
#14 Print Post
Posted on 05-03-2012 18:45
Amateur


Posts: 6
Joined: 10.08.10
PCM$: 100.00

Here it comes...
1stLeonidas attached the following file:
cykelcity.rar
 
1stLeonidas
#15 Print Post
Posted on 07-03-2012 08:56
Amateur


Posts: 6
Joined: 10.08.10
PCM$: 100.00

Are there any guides or descriptions of how to edit and assign equipment in the pcmd 2012 v1? I understand that the team behind this db used a different solution than previous versions.
 
lluuiiggii
#16 Print Post
Posted on 07-03-2012 15:40
User Avatar

Grand Tour Champion


Posts: 8503
Joined: 30.07.10
Location: Brazil
PCM$: 210.00

1stLeonidas wrote:
Are there any guides or descriptions of how to edit and assign equipment in the pcmd 2012 v1? I understand that the team behind this db used a different solution than previous versions.

It's actually pretty much the same as the previous versions. Therefore read point 2 and/or 3 on this thread, it should answer you:
http://pcmdaily.c...ost_306540
pcmdaily.com/images/awards/2012/member.png
pcmdaily.com/images/awards/2013/member.png

 

Jump to Forum:
Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
I want to translate PCM2010 into Russian help me Pro Cycling Manager 2010 14 09-08-2010 09:31
contador vs schleck v2-with google Translate mohahahah Cycling 17 20-07-2010 08:22
translate tutorial from pcmbenelux Pro Cycling Manager 2008 1 30-07-2008 12:00
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Latest content
Screenshots
The shadow of a giant cat
The shadow of a giant cat
PCM 08: Funny Screenshots
Fantasy Betting
Render time: 0.17 seconds